• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Аптеката няма да работи от 1-ви май до 6-ти май вкл. Весели празници!
Виж разделите

Инструкции от д-р Атанас Михайлов при съмнения за ковид инфекция и за намаляване риска от заразяване

1 - Гладен ден (или олекотен хранителен режим - лека растителна храна). Може да се направи детоксикиращ ден с прием на ½-1 супена лъжица английска сол в малко вода сутринта (или друг източник на аналогичното количество магнезий) и последващ прием на 2-3 литра билкови чайове и вода в течение на деня.
Референция - проф. Йошинори Осуми спечели нобелова награда през 2016 г. за откриване принципите на автофагията.
При дозирано гладуване организмът унищожава нападнатите от вируси клетки.
2 - Билкови чайове: маточина, комбинирани чайове “Зимно здраве” и “Бронхозан”, мащерка, сладник, босилек. Всички етерично маслени билки притежават и противовирусно действие.
3 - Подправките във всякакъв вид: смесите от билки и подправки за глинтвайн и пелиново вино (пелинът е богат и на цинк), люто, джинджифил, кориандър.
4 - Изпотяване: Изпиват се няколко чаши липов чай, може да се изпие един аспирин, болният се завива плътно с няколко одеала до хубаво изпотяване. След това се преоблича и се пази от охлаждане.
5 - Масаж на гърба и стъпалата с камфорово масажно масло или камфоров спирт, етерично масло от лавандула или други смеси и масла подходящи при вирусно заболяване.
6 - При висока температура тя да не се сваля (и до 39 градуса по Целзий) под 38.5 градуса. Температурата над 38,5 градуса, освен че активизира белите кръвни клетки, активира и производството на интерферони от тялото. Високата температура не е опасна, но при сериозни хронични заболявания - консултация с лекар.
От 38,6 градуса по Целзий започва производството на интерферон и се образуват 20 пъти повече фагоцити от левкоцитите (малките бели кръвни клетки).   
Температурата се сваля по лекарска преценка при състояния като: сърдечна недостатъчност, епилепсия, заболявания във фаза на декомпенсация и др.
7 - Защита от тромбози: Лененото семе като добавка към храната или чая, във вид на семена или масло е богато на омега 3 ненаситени мастни киселини;
Конски кестен - предпазва от образуване на тромби, укрепва венозната стена, има противовъзпалително действие.;
Умерена употреба на аспирин (може да се замести с върбова кора, която е с по-меко действие). 
  •  -при склонност към образуване на тромби - Arnica 9 CH 1-2 пъти дневно в рисковия период.
8 - Хигиена:
Така както редовно почистваме зъбите си, в рисковия период можем да поддържаме “входовете” към тялото ни - очи, нос, гърло с редовни промивки и инхалации със: сребърна вода и/ или физиологичен разтвор. И двата варианта могат да се подсилят с  тинктура от пресен невен (20 капки на 50-100 мл сребърна вода или физиологичен разтвор). Добре е смесената сребърна вода или физиологичен разтвор да се използват в рамките на 24 часа, а след този срок да се приготви нова доза. 
9 - Имуноукрепващи средства: 
  • Тинктура ехинацея - за засилване на имунитета и в началото на заболяване;
  • Клеевата тинктура помага и за защита, и при началото на  заболяване;
  • Същото важи за витамин Ц - по 1 грам дневно;
  • Домашно приготвеното шипково вино освен високото си съдържание на витамин Ц има полезни ферменти и бактерии за нашето тяло (100 грама счукани шипки се заливат с 3 литра вода и захар като за сладък чай - след три дни на стайна температура се получава приятно резлива безалкохолна напитка);
  • Сироп от черна ряпа при кашлица и за отхрачване - ряпата се измива, изрязва се капаче от горната страна и се издълбава. Издълбаната част се пълни с мед или захар които се превръщат в сироп от соковете на ряпата. Може да се допълва няколко пъти. 
  • Бъзът и бъзакът като сироп или в друга форма също ще подпомогнат организма в този труден период.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки
Работно време
Понеделник-петък: 12:00 - 19:00
Събота: 9:30 - 14:30

GSM: 0878-46-74-05
тел.: 02/987-88-05
гр. София, ул. Любен Каравелов №74