• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Виж разделите

Бабини зъби

От раздел Хербариум
Бабини зъби — Tribulus terestris — бабици, чонка

В нашата народна медицина бабините зъби се използват за пречистване на кръвта и против хемороиди (маясъл). От билката се произвежда препаратът Tribestan за подобряване на потентността и оплодителната способност. В последно време се използва и като анаболно средство.

До 1985 г. за свойствата на Бабините зъби се знае малко. За първи път подробности се описват в «Справочник за китайски лекарствени растения и формули» на доктор Хим Че Енг в 1983 г., а 2 години по-късно и в сборника «Химически състав на източните растения» на Хсю Чен и Хонг.

Основното действие на магическата билка е стимулирщо, въпреки че тя има и силен отводняващ ефект. Чаят и препаратите от Бабини зъби тонизират, повишават силата и издръжливостта, помагат на мускулния растеж. Най-голяма слава обаче билката печели със способността да удължава ерекцията и да подсилва потентността. Тя действа целебно не само на мъже, но и на жени, защото регулира хормоните. Като (регулира) качва нивото на естрогена, повишава либидото. Освен че пали сексуалното желание, лечебната трева от години се е използвала срещу безплодие и при менструални болки.
Чаят от билката може да заеме важно място и в схемите за поддържане на нормално тегло, защото регулира мастната обмяна, пречи на отлагането на мазнините и подкрепя изграждането на мускули. Затова е изключително популярна и сред спортистите.

Билката и продуктите, получени от нея, стимулират половите хормони по естествен път. Във възрастта около 40—55 г. започват първите прояви на остеопороза заради вялия синтез на полови стероидни хормони. Количеството им при 50-годишните жени е само 5% от това на 25-годишните. Ендокринните жлези са взаимносвързани и ако се наруши дейността на една от тях, се разстройва работата и на другите. Бабините зъби регулират обмяната на веществата, която се променя с напредване на възрастта.
Начин на употреба: 1—2 суп. лъж. от билката се варят 5 мин. в 1/2 л вода. Чаят се разпределя на 3—4 порции и се пие 30 мин. преди хранене.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки
Работно време
Понеделник-петък: 12:00 - 19:00
Събота: 9:30 - 14:30

GSM: 0878-46-74-05
тел.: 02/987-88-05
гр. София, ул. Любен Каравелов №74