• Аптеката няма да работи на 31 декември, 1 и 2 януари! Весело посрещане на новата година!
Бял трън
От раздел Хербариум
Бял трън — Silybium marianum — сребърен, женски трън

Семето от бял трън се използва при заболявания на жлъчния мехур и жлъчните пътища и при заболявания на черния дроб (чернодробна стеатоза, хронични хепатити и пр.), където е признат като класическо средство. Добри резултати се получават и при разширени вени.

Билката има антиоксидантно действие като прави клетките на черния дроб по-малко уязвими за токсините, увеличава способността за регенерация и детоксикация. Слузта в семената има гастропротекторно (защитаващо стомаха) действие. Съдържащият се в тях бетаин подобрява храносмилането за сметка на жлъчкогонния ефект. Маслото е добро средство за профилактика на атеросклерозата заради високото си съдържание на ненаситени мастни киселини. Белият трън е богат на макро и микроелементи, също на минерални вещества, което помага за цялостния баланс в обмяната на веществата. Към другите ефекти на билката се споменава и увеличаване на лактацията.Начин на употреба:
Семената се счукват или смилат в електрическа кафемелачка. Може да се взема директно 4 — 5 пъти по 1 чаена лъж. или 1 с. лъж. смлени семена да се варят 10 мин в 1/2 л вода 10 мин Отварата се пие на 4 — 5 порции на гладно или 30 мин преди хранене.
Семето от бял трън и признато за класическа чернодробна билка. От нея се произвеждат препрати като Carsil, Legalon.
 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки