• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Ново зареждане с мравчен женшен!
Виж разделите

Бял трън

От раздел Хербариум
Бял трън — Silybium marianum — сребърен, женски трън

Семето от бял трън се използва при заболявания на жлъчния мехур и жлъчните пътища и при заболявания на черния дроб (чернодробна стеатоза, хронични хепатити и пр.), където е признат като класическо средство. Добри резултати се получават и при разширени вени.

Билката има антиоксидантно действие като прави клетките на черния дроб по-малко уязвими за токсините, увеличава способността за регенерация и детоксикация. Слузта в семената има гастропротекторно (защитаващо стомаха) действие. Съдържащият се в тях бетаин подобрява храносмилането за сметка на жлъчкогонния ефект. Маслото е добро средство за профилактика на атеросклерозата заради високото си съдържание на ненаситени мастни киселини. Белият трън е богат на макро и микроелементи, също на минерални вещества, което помага за цялостния баланс в обмяната на веществата. Към другите ефекти на билката се споменава и увеличаване на лактацията.



Начин на употреба:
Семената се счукват или смилат в електрическа кафемелачка. Може да се взема директно 4 — 5 пъти по 1 чаена лъж. или 1 с. лъж. смлени семена да се варят 10 мин в 1/2 л вода 10 мин Отварата се пие на 4 — 5 порции на гладно или 30 мин преди хранене.




Семето от бял трън и признато за класическа чернодробна билка. От нея се произвеждат препрати като Carsil, Legalon.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки
Работно време
Понеделник-петък: 12:00 - 19:00
Събота: 9:30 - 14:30

GSM: 0878-46-74-05
тел.: 02/987-88-05
гр. София, ул. Любен Каравелов №74