• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Виж разделите

Джоджен

От раздел Хербариум
Джоджен — Mentha spicata — юзум, гюзум, гьозум

Въпреки многото козметични продукти и нови технологии целулитът е един от най-трудните за преборване козметични дефекти. Доста често предлаганите средства не са достатъчно ефективни. Има природни продукти, които "работят" надеждно и не носят риска и страничните ефекти от медикаментите.

Преди няколко години турският учен проф. Мехмет Нюман Тамер публикува интересни резултати от свои изследвания. Той проучвал ефекта от джоджена при жени, които произвеждат твърде много мъжки полови хормони. Хормоналният дисбаланс води до редица козметични проблеми като например прекомерно окосмяване и натрупване на мастни депа под кожата, които са предпоставка за целулит. С тази билка проф. Тамер успял да постигне чудесен резултат. Достатъчно е да приготвим чай и да го пием редовно. Билката е достъпна, а рецептата — проста.Начин на употреба:

Пет грама джоджен се запарват за 5 — 10 минути в 200 — 250 мл вряла вода. Чаят се прецежда и се разделя на две порции. Половината се изпива сутринта, другата половина — след обяда. Този чай предпазва от прекомерно окосмяване, кисти на яйчниците и целулит.

Към джоджена може да се прибави настойка от мехурчесто водорасло. От него се пият по 60 — 80 капки в малко вода след всяко хранене 2 — 3 пъти дневно.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки