• Имаме наличност АБАНА
• Имаме ново зареждане мравчен женшен!
• Имаме ново зареждане женшен концентрат!
Виж разделите

Камшик

От раздел Хербариум
Камшик — Agrimonia eupatoria — бутрак, чичек, ребник, охтифче

Камшикът оказва силно лечебно въздействие върху всякакви възпаления на гърлото, устата и фаринкса. За него трябва да се мисли при ангина, заболявания на гърлото, възпаление на слизестата ципа на устата или възпаления на лигавицата на устата.
Билката има адстрингиращо и противовъзпалително действие. Прилага се при стомашно-чревни заболявания съпроводени с диарични изхождания; при заболявания на черния дроб, на бъбреците и пикучния мехур.

Хора, чиято професия е свързана с много говорене или пеене, трябва всеки ден профилактично да правят гаргари с чай от камшик.

Листата действуват чудесно при малокръвие и рани. Те се употребяват с успех при ревматизъм, лумбаго, проблеми с храносмилането, втвърдяване и стагнация на черния дроб и заболявания на далака. Ежедневно могат да се пият до две чаши чай. Всеки един би трябвало да си наложи да взима един — два пъти в годината билкова баня със запарка от него. Скрофулни деца трябва всеки ден да правят такава баня.
Поради свиващото му действие и лековитите съставки, камшикът принадлежи към най-добрите ни лечебни билки. Д-р Ширбаум казва: “Три пъти дневно чаша чай лекува разширение на сърцето, стомаха, червата и белия дроб, а освен това и заболявания на бъбреците и мехура, когато той се пие по-продължителен период от време. При разширени вени и язви в подбедрицата се препоръчва много мехлемът от камшик, който намира подобно приложение като този от невен. При чернодробни заболявания се прилага смесен чай от 100 г камшик, 100 г еньовче и 100 г същинска лазаркиня. От него се пие една чаша на гладно и две чаши през деня на глътки.Начин на употреба:
2 — 3 супени лъжици се заливат с 500 мл вряла вода и след изстиване течността се прецежда. Изпива се на 3 — 4 порции 30 мин преди хранене.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки