Виж разделите

Кестен

От раздел Хербариум
Кестен (конски) — Aesculus hippocastanum

Конският кестен предпазва от образуване на тромби, укрепва венозната стена, има противовъзпалително действие. Използва се за лечение на разширени вени, тромбофлебит, отоци.

Редица автори съобщават за сериозния ефект на препаратите от конски кестен при разширени вени, разязвявания на подбедриците поради нарушено хранене на тъканите и при хемороиди. При лечение на тромбофлебити с екстракт или тинктура от плодовете на конския кестен отокът и болките на мястото на венозното възпаление намаляват, тромботичните маси се размекват и постепенно изчезват. Аналогични ефекти са наблюдавани и при хемороиди.Начин на употреба:
50 г наситнени плодове се накисват в 1/2 л етилов спирт 70%. Пие се 3 — 4 пъти дневно по 30 — 40 капки с малко вода. Или 1 с. лъж. наситнени плодове се запарват в 1/2 л вода 15 — 20 мин. пие се на 3 — 4порции 30 мин. преди хранене.

При външни хемороиди могат да се правят компреси с памук, напоен с разредена настойка — 20 капки в 50 мл вода, които успокояват болката и възпалението.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки