• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Виж разделите

Лен

От раздел Хербариум
Лен — Linum usitatissimum

Ленът има противовъзпалително, намалящо повишения холестерол действие, то е меко слабително средство, подпомага отхрачването. Прилага се при язви, гастрит и колит, хронични бронхити, запек.

Освен всичко друго лененото семе има и хормонобалансиращ ефект. Ако е смляно на брашно, дневната доза е 5 — 10 г. Ако се приема варено, може и по-голямо количество.

Хормоналните проблеми са причина за проблеми с цикъла, силен предменструален синдром, кръвоизливи, трудно и дори невъзможно забременяване. Заедно с това те се отразяват на психиката на жената, на работоспособността, на съня и общо влошават качеството на живота. Ленено семе, прополис, пчелно млечице, отвари от билки и покълнали семена вдигат имунитета и осигуряват хормонален баланс.Начин на употреба:
Лененото семе се счуква или се смила в електрическа кафемелачка. 1 — 2 супени лъж. (при запек — 3), се разбъркват с вода или друга течност, за да се получи каша. Взема се след обяд или вечер или 2 супени лъж. се варят 15 — 20 мин в 600 мл вода. След изстиване се пие по 1 винена чаша 30 мин преди хранене.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки