• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Ново зареждане с мравчен женшен!
Виж разделите

Мечо грозде

От раздел Хербариум
Мечо грозде — Arctostaphylos uva ursi — дива боровинка
Билката има добро дезинфекционно и пикочогонно действие. Прилага се при цистит, пиелонефрит, пясък и камъни в бъбреците, бяло течение, кръв в урината.



Начин на употреба:
1 супена лъжица от листата се вари 10 мин в 1/2 л вода. Разпределя се на 3 порции, пие се 30 минути преди хранене. Действа само в алкална урина и затова се добавя по 1/4 чаена лъж. сода бикарбонат.

Срещу цистит има изпитана билкова комбинация: Смесват се равни части мечо грозде, полски хвощ, мащерка и мента. Една супена лъжица от сместа се запарва в една чаша вряла вода. Прецежда се след 10 минути и се пие топла. За да действа мечето грозде, чаят трябва да се алкализира. Към всяка чаша от така приготвения чай се добавя по половин или четвърт чаена лъжица сода бикарбонат. Мечото грозде съдържа активното вещество хидрохинон, който проявява антибактериална активност, но само в алкална среда. Нужно е на ден да пиете по 3—5 чаши от запарката.


Добра билкова комбинация при бъбречни камъни е от корен на репей, Rad. Bardannae, стръкове на голо изсипливче, Hb. Herniariae , листа от мечо грозде, Fol. Uvae ursi, и корени от сладник, Rad. Liquiritiae. Три супени лъжици се варят в един литър вода за 15 мин. След охлаждане чаят се прецежда. Добавя се половин чаена лъжичка сода за хляб и се пие преди и след храна по една чашка, общо 6 чашки за деня.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки
Работно време
Понеделник-петък: 12:00 - 19:00
Събота: 9:30 - 14:30

GSM: 0878-46-74-05
тел.: 02/987-88-05
гр. София, ул. Любен Каравелов №74