• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
Виж разделите

Очанка

От раздел Хербариум
Очанка — Euphrasia off. — очемилка

Очанката се използва се при възпаление на очите — ечемик, конюнктивит. Прилага се още при стомашно-чревни възпаления; хрема, грип, бронхит.

Често при грип и вирусни заболявания реагират и очите. Появява се усещане за парене, дразнене, като че ли от пясък стържи в конюнктивалната лигавица. Тези усещания може да се появят и след плуване в басейн. Причиняват го хлорът и другите дезинфекциращи средства. При дълга работа с компютър също може да се възпали очната лигавица. Тези неприятни усещания смущават нормалната ни работа и възпалените очи мога да попречат на подготовка за изпит например. При тези оплаквания ще помогне билката очанка.

Хомеопатичният препарат от очанка (Eufrasia) е също много подходящ при възпаления на очите.Начин на употреба:
Три чаени лъжички се заливат с 2 чаши вряла вода. За топли очни бани.

Една чаена лъжичка се залива с чаша вряла вода и запарката се прецежда след 10 минути. След като се охлади до телесна температура, се напоява чиста кърпа с така приготвената запарка и се налага върху затворените очи. Тези локални средства могат да се допълнят и с хомеопатичния препарат Euphrasia 9 CH — по 5 гранули на всеки 1 — 2 часа, до купиране на симптомите.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки