• Работното време на аптеката в делнични дни е от 12 до 19 часа!
• Все още няма доставен мравчен женшен. Ще бъде обявено тук при ново зареждане!
Виж разделите

Пролетен детокс за здраве и комфорт

От раздел Фитотерапия
През есента и зимата претоварваме черния си дроб с мазни и тестени храни, ядем малко салати и плодове. И така увеличаваме килограмите и затрудняваме работата му.

Нормално черният дроб съдържа до 8% мазнини. Когато количеството им се увеличи на 25-30%, той става стеатозен. В резултат на отлагането на мазнини клетките на черния дроб трудно изпълняват функциите си. Тъй като черният дроб е от ключово значение за всички биохимични процеси в организма, когато той боледува, всички органи и системи страдат. Към това състояние предразполагат неправилно хранене, богато на животински мазнини, недостиг на целулоза и алкохол.
Омазняването на черния дроб придружава затлъстяването, диабета и много обменно-метаболитни заболявания.
През последните десетилетия храненето е богато на мазнини и черният дроб просто не успява да ги преработи. Затова те се отлагат в него. Затова допринася и заседналият начин на живот. Излишните калории и обездвижването водят до бързо затлъстяване. Ако индексът на телесната маса превишава 27 кг/м2 (с други думи, ако имаме 10 килограма и повече над нормалното тегло), със сигурност може да се каже, че мастни клетки са се натрупали не само под кожата, а и в черния дроб. В развитите страни 10-25% от населението страда от чернодробна стеатоза, при което главен дял заемат затлъстелите, при които процентът може да стигне 90%.
За влиянието на алкохола знаят всички. Заедно с него има и други „виновници”. На челно място излиза и дисбактериозата, която става все по-честа заради масовото използване на антибиотици, храни, бедни на фибри, липсата на пробиотици и пребиотици в храната ни. Размножаването на вредни бактерии в стомашно-чревния тракт, когато нормалните са увредени,
отделя токсини, които атакуват черния дроб
Допълнително се добавят увреждащи фактори като намалена функцията на щитовидната жлеза, злоупотреба с лекарства като антибиотици, противовирусни средства, медикаменти, които понижават температурата, статини (предписвани при висок холестерол), хормонални препарати (в това число таблетки, предпазващи от забременяване).
Няма симптоми, които издават чернодробната стеатоза. Тя обаче може да предшества израждането на чернодробната тъкан в циротична.
Тъй като черният дроб е от ключово значение за всички биохимични процеси в организма, когато той боледува, всички органи и системи страдат.
И така големият брой затлъстели, многото диабетици, бумът на заболяванията на щитовидната жлеза налагат повишено внимание към проблема. А пролетта дава чудесни възможности за оздравяване на черния дроб.
Има три опорни точки за бързо възстановяване на нормалната структура на черния дроб: 1. Правилно хранене. 2. Ленено семе и други билки 3. Хомеопатия.

 
Вербена М
За нас
Контакти
Общи условия
Разр. № 3782/07.02.2011
Още...
Доставки
Работно време
Понеделник-петък: 12:00 - 19:00
Събота: 9:30 - 14:30

GSM: 0878-46-74-05
тел.: 02/987-88-05
гр. София, ул. Любен Каравелов №74